www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN”

 KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN”

İnegöl Kızılay Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, Kurban Bayramı öncesi ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' isimli bir kampanya başlattıklarını ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için tüm hayırseverleri bu kampanyaya davet ettiklerini belirtti.

 

 

 

İnegöl Kızılay Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, Kurban Bayramı öncesi Kızılay olarak gerçekleştirecek olan yardım kampanyası ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

TÜRK KIZILAYI HEPİMİZİN GURURU

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kızılay Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “146 yıl önce kurulmuş olan Kızılay, dünyanın her tarafından din, dil, ırk ayırmaksızın insanların yardımına koşan bir dernek konumuna gelmiştir. Türk Kızılayı olarak adını değiştiren derneğimiz sadece fakirlere yardım etmiyor. Nerede doğal afet, savaş varsa Hızır (a.s.) misali oraya koşmaktadır. Gazze’ye 170, Irak’a 50 TIR yardım gitti. Türkmenler için kamplar kuruldu. Suriyeliler için de her şahsa 70 TL yardım yapılıyor. Hem de yemek veriliyor, sağlık hizmetlerinde bulunuluyor. Türk Kızılayı’ndan hepimiz gurur duyuyoruz” dedi.

 

YARDIMLAR ÇEŞİTLİ ÜLKELERE ULAŞTIRILACAK

‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ kampanyası başlattıklarını belirten Gündoğdu Arıyürek, “Vatandaşımızın verdiği vekâletle onlar için kurbanlarını kesiyoruz. Orada noter var, din adamı var, muhtar ve kasaplar var. Onlar kestikten sonra kısa mesajla kurbanı kesilene haber veriliyor. Onlara ayrıca noter, kasap ve Genel Başkan imzalı kâğıt gidiyor. Ayrıca o şahsa birer parça konserve yapılarak gönderiliyor. Bu etler kıyma ve kavurma hale getiriliyor. 12 ay içerisinde dünyanın her bir yerine dağıtılmaktadır. Son kesilen kurbanlarımız Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek” şeklinde konuştu.

 

YURTİÇİ 650, YURTDIŞI 350 TL

İnegöl’deki gerçek ihtiyaç sahiplerine de muhtarlar vasıtasıyla ulaşıldığını belirten Gündoğdu Arıyürek, “Bu sene yurt içindeki kurbanlar 650 TL, yurtdışındaki 350 TL. İnegöl halkı büyük duyarlılık gösteriyor. Geçen yıl 17 kişi kurban vermişti. 456 aileye kurban eti dağıtabildik. İlçe halkımızın şimdiden Kurban Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19